Vezi pe harta

Cheile Rasnoavei

cheile-rasnoavei

Cheile Rasnoavei reprezinta un cadru natural perfect pentru practicarea sporturilor montane si a activitatilor de agrement, beneficiind de amenajari si dotari specifice, acces facil, locatii  turistice de cazare in imediata vecinatate.

Climatul este de asemenea propice activitatilor si sporturilor montane,Cheile Rasnoavei beneficiind de un ambient prietenos datorita expunerii sudice, ferite de vant, a locatiei. Acest lucru faciliteaza practicarea alpinismului si in lunile de primavera si toamna tarzie, practicarea escaladei chiar si in lunile toride de vara, traseele fiind umbrite de stancile apropiate sau de padurea inconjuratoate. Alpinismul de iarna, ca si schiul de tura, alergarea montana si mountain bike-ul beneficiaza de caracterul depresionar, ferit de curenti si vant a traseelor recomandate.

Din varful Postavaru (1799 m) catre vest-sud-vest coboara o creasta din stanca alba calcaroasa. Creasta sfarseste abrupt in Cheile Rasnoavei (Rasnovului) si apare pe cea mai noua harta turistica sub numele de Muchia Cheii. In impresionantul perete din Cheile Rasnoavei(malul drept), s-au stabilit mai multe trasee alpine.

Accesul auto in Cheile Rasnoavei se face din Drumul National 73A Predeal - Rasnov, pe un drum carosabil, care se ramifica, din dreptul kilometrului 20, spre est.

De asemenea, de la Predeal - Cabana Trei Brazi se poate ajunge pe potecile marcate cu triunghi albastru si triunghi galben, iar de la halta Timisu de Sus pe marcajele cu triunghi rosu.

Text preluat de pe website-ul www.cheile-rasnoavei.eu. Pentru mai multe detalii va rugam accesati website-ul.

Alte puncte de interes

pestera-valea-cetatii-3

Pestera Valea Cetatii

La o distanţă de numai 1.5 Km de Rasnov şi 7,5 Km de Poiana Brasov, Peştera Valea Cetăţii din rezervaţia naturală Valea Cetăţii este o atracţie turistică de excepţie aflată la doi paşi de Cetatea d... citeste mai departe »

art-cafe-club

Art Cafe & Club

Va asteptam la Art Cafe & Club, chiar in inima Rasnovului, sa faceti un popas de la plimbarile prin decorul medieval al orasului. La dispozitie aveti atat o cafenea rafinata pe primul nivel, cat si... citeste mai departe »

cetatea-rasnov

Cetatea Rasnovului

Este una dintre cele mai bine păstrate cetăţi ţărăneşti din Transilvania şi a fost construită în secolele XIII – XIV de către locuitorii aşezării cu acelaşi nume, cu scopul principal de se apăra îm... citeste mai departe »

poiana-brasov

Poiana Brasov

Poiana Brașov dispune de 12 pârtii de schi cu grade diferite de dificultate (Bradul, Kanzel, Sulinar, Ruia, Subteleferic 1, Subteleferic 2, Lupului, Drumul Roșu, Stadion), terenuri de sport, un lac... citeste mai departe »

XanderCMS - www.xandercms.com